Kort maar krachtig
Blijf op de hoogte en volg Marijke
03 Februari 2014 | Denemarken, Herning
Ik zit eindelijk in m'n nieuwe kamertje MET KAST. Dus nu heb ik wel echt het gevoel dat ik 'thuis' kom, Dat leven uit een koffer is na een maand wel klaar, want ik raak (zoals altijd) veel kwijt en dan moest de koffer natuurlijk weer ondersteboven en binnenstebuiten worden gekeerd. Onze nieuwe huisgenootjes zijn Jamie & Dian gewoon uit Nederland, dus het wordt echt een Hollands huissssss. Het sjouwen van de koffers en spullen was nogal zwaar (dan merk je pas echt dat je hier helemaal niks doet). Al moet ik zeggen dat mijn broeken wel losser beginnen te zitten en dat is op zich een goede zaak vooral als je dan niet veel doet en alleen fietst. Qua eten ga ik ook heel goed. Gewoon gezond en 3 maaltijden per dag en als snack meestal druiven. Chips en dergelijke heb ik niet gehaald. Wel al een keer chips maar toen kon ik de zak voor de helft weggooien. Zal wel komen doordat ik gewoon een gezelligheidseter ben en dus dat soort dingen liever met meerdere mensen doe :P
Maaaaar goed even geen 'anorexia' praktijken meer maar nieuws!
Dinsdag was een suuuuper lange dag. Van 9 tot half 3 op TEKO en van half 6 tot 8 de Deense les.
De Deense les was super leuk. Het is leuk om weer een keer bezig te zijn met een taal. Ik was erg zenuwachtig maar dat sloeg natuurlijk nergens op. De lessen worden gegeven in the mall. Deze is natuurlijk zo groot dat er natuurlijk ook gewoon plek is voor klaslokalen.
Caroline is onze docent en ze komt zelf uit Frankrijk. Ze woont hier met haar vriendin die Deens is. Het klinkt heel grappig: een Frans en Deens accent in één. Tijdens de lessen praten we haar eerst na en vervolgens laat ze ons zien hoe je het schrijft. Dat is dus TOTAAAL anders.
De regels die ik tot nu toe het leukste vindt van deze taal is dus dat het werkwoord gewoon het zelfde blijft. Geen gekke DT stammen dingen. Het blijft gewoon het hele werkwoord en blijft gewoon hetzelfde. Gewoon geniaal bedacht.
Daarna zijn Aixa en ik met mega honger door de kou naar de Mac Donalds gelopen, want het werd wel eens tijd dat deze ook werd uitgeprobeerd.
Ik heb natuurlijk een big tasty menu gekozen na al dat gezonde eten had ik dat wel verdiend. Ze hebben die hier dus ook met kip. Ook het ontbijt gaan we trouwens uitproberen die is hier veel uitgebreider; zoals de MCTOAST!!!. Ik ben zo blij met de McToast omdat deze lijkt op de CROCMCDO. En zoals alle Frankrijkgangers wel weten of naja mijn ouders en broertje sowieso; die zijn heeel lekker. Wat ze hier dus ook hebben zoals de Fransen: die chille mayonaise. Ja jongens na die lange dag was ik zo blij in de Mc Donalds. Je mag hier ook zelf je beker vullen nog fijner! Al heb ik 'm maar een keer gevuld(cola drinken was trouwens ook weer heel fijn). Nadeel van de Mac was wel dat mijn wifi het niet deed en bij alle anderen wel. Aixa vond dat ik dat verdiend had omdat mijn wifi het wel deed tijdens de Deense les dus tja karmaaaaa..
Verderrr heb ik eigenlijk niet veel uitgespookt; behalve mn berg schoolwerk wat ik voor de Hogeschool te Leiden nog moet maken. Alle anderen vinden dat super raar, mja dat krijg je als je ver voor je tentamenweek en inlevermomenten weggaat. Gelukkig mogen de tentamens in de gespiegelde periode.
Verder ben ik natuurlijk woensdag jarig.. en zou ik misschien zelfs vandaag voor de familie mn verjaardag hebben gevierd. Gek idee, maar ik ga er toch wat moois van maken tussen de deadlines van HSL door.
Het idee is om donderdag met Hayley, Taylour, Dian, Jamie en Aixa naar een Chinees/Sushi tent te gaan waar je All You Can Eat hebt (ik ben en blijf natuurlijk wel een beetje indo en sushi kan ik ook gewoon niet weerstaan, overal waar Aixa en ik Sushi zien staan krijgen we honger en smachten we naar sushiiii) Na de sushi vreetpartij is het dan het plan om naar Zwei Grosse te gaan waar de dames op donderdag gratis drankjes krijgen OFTEWEL EEN PRIMA VERJAARDAG.
Ojaaa deze week hebben we maar twee dagen school dus gelukkig genoeg tijd om aan mn essay en om aan het project te werken.
Ik heb er echt geen zin in, maarja wat moet dat moet.
Nu ga ik lekker slapen, morgen weer om 9uur beginnen :/
Dikke kuuuuuuuuuuuus!
03 Februari 2014 - 08:19
Mama:
He Marijke, heb weer genoten van je verslag. En suc6 vandaag met studeren. Kop op je gaat je zin wel vinden. Want wanneer het af is weet ik dat je weer blij bent!!